Hur corsodyl kan användas efter kirurgiska…

Det kan krävas ett kirurgiskt ingrepp ifall du har en svårare form av gingivit (tandköttsinflammation) eller parodontit. Det kan göras i syfte att behandla de djupa tandköttsfickor som kan ha utvecklats som ett resultat av din tandköttssjukdom. Du kan också vara i behov av ett kirurgiskt ingrepp om du ska dra ut en tand eller behöver implantat. Den här typen av kirurgiska ingrepp kan skada ditt tandkött.

Ett framgångsrikt kirurgiskt ingrepp handlar om att minska mängden bakterier i din mun, särskilt runt såret eller där ditt tandkött blivit skadat. Det är därför din tandläkare kanske rekommenderar dig att använda Corsodyl efter kirurgiska ingrepp för att hjälpa läkningen av ditt tandkött.

HUR CORSODYL KAN FÖRBÄTTRA LÄKNINGEN

Corsodyl är ett bakteriedödande munvårdsmedel och kan användas före och efter operationer i munhålan och tillfälligt vid inflammation i munslemhinnan hos protesbärare.

Det är särskilt lämpligt veckan efter ett kirurgiskt ingrepp då såret är känsligt och det är för smärtsamt att borsta tänderna. Genom att skölja med det receptfria läkemedlet Corsodyl munhålelösning 2 mg/ml klorhexidin två gånger dagligen håller du munnen ren under läkningen.

Ifall du endast behöver hålla ett specifikt område fritt från bakterier kan din tandläkare rekommendera dig att använda det receptfria läkemedlet Corsodyl munhålegel 1% klorhexidin då det ger dig en mer koncentrerad behandling på det påverkade området.

Du ska bara använda Corsodyl produkter som innehåller klorhexidin som en kortsiktig behandling efter kirurgiska ingrepp enligt anvisningar från din tandläkare.