SE

Kvinna som borstar tänderna
Kvinna som borstar tänderna

Symptom på tandköttssjukdom

Scrolla ner för att läsa om symptomen

Befinner du dig på en resa mot tandköttssjukdom?

 • Blödande tandkött

  Illustration av ett blödande tandkött

  Ett friskt tandkött blöder inte, så om du upptäcker blod vid tandborstning kan det vara ett tecken på en tandköttssjukdom. Blödande tandkött kan orsakas av plack, ett tunt lager av bakterier som kontinuerligt byggs upp omkring, på och emellan dina tänder. Ifall dessa bakterier inte avlägsnas kan det leda till ett irriterat, blödande tandkött. Ifall du spottar blod vid tandborstning kan det vara ett tidigt tecken på tandköttssjukdom och det första stoppet på resan mot tandlossning.

  Läs mer

 • Dålig andedräkt

  Illustration av bakterier innanför tandköttet, förtydligat genom ett förstoringsglas

  Dålig andedräkt, eller halitosis, kan bero på många anledningar men kan också vara ett tecken på att du lider av en tandköttssjukdom.

  Uppbyggnaden av bakterier är en av huvudorsakerna till blödande tandkött och det kan även orsaka dålig andedräkt. När plack bryter ner matpartiklar i din mun, kan det utsöndras en illaluktande gas. Det leder till dålig andedräkt vilket kan upplevas pinsamt och även vara ett tidigt tecken på tandköttssjukdom.

  Läs mer

 • Svullet tandkött

  Illustration av svullet tandkött

  Svullet, eller inflammerat, tandkött, kan vara ett tidigt tecken på en tandköttssjukdom.

  Den vanligaste orsaken till inflammerat och svullet tandkött är uppbyggnaden av bakterier runt omkring, på och emellan dina tänder. Ifall bakterierna inte avlägsnas, vanligtvis genom tandborstning, kan det leda till tandköttet runt tanden blir inflammerat. Det i sin tur kan sprida sig till tandfästet och orsaka tandköttssjukdom.

  Läs mer

 • Tillbakadraget tandkött

  Illustration av tillbakadraget tandkött

  Tillbakadraget tandkött sker när tandköttet drar sig tillbaka och kan leda till att det underliggande tandbenet blottläggs. Ett av de första tecknen på tillbakadraget tandkött är att man upplever ilningar i tänderna, men man kan också märka att en tand ser längre ut än normalt och att ditt tandkött känns annorlunda. Trots att det är ett vanligt problem, ska man aldrig ignorera ett tillbakadraget tandkött då det kan vara ett tecken på tandköttssjukom.

  Läs mer

 • Tandlossning

  Illustration av en lös tand

  Tandlossning kan orsakas av en av de mer allvarliga formerna av tandköttssjukdom som kallas parodontit.

  Parodontit är en infektion av vävnaderna, ligamenten och benet som omger och stödjer dina tänder. Det kan ske ifall symptom såsom blödande tandkött på grund av gingivit (tandköttsinflammation) lämnas obehandlat. Parodontit är irreversibelt och kan leda till tandlossning och det är därför väldigt viktigt att man behandlar de tidiga symptomen så att problemen inte förvärras.

  Läs mer

parodontax Extra Fresh tandkräm

parodontax tandkräm som är 4 gånger så effektiv att ta bort huvudorsaken till blödande tandkött jämfört med en vanlig tandkräm*. Genom att fysiskt avlägsna uppbyggnaden av plack längs med tandköttskanten hjälper det till att hålla tandköttet tätt intill tänderna. Vid tandborstning två gånger dagligen är parodontax tandkräm kliniskt bevisat att den hjälper till att stoppa och förhindra blödande tandkött. Den passar också som daglig tandkräm då den stärker tänderna och ger en fräsch andedräkt*.

Läs mer om hur parodontax kan hjälpa till att stoppa resan mot tandköttssjukdom här.

Se sortiment

* efter en professionell rengöring och användning två gånger dagligen